Trebinjac platio oko 1.000.000 KM za 206 metara kvadratnih poslovnog prostora

Trebinjac platio oko 1.000.000 KM za 206 metara kvadratnih poslovnog prostora

Ekspanzija izgradnje stambeno-poslovnih objekata u Trebinju dostiže svoj vrhunac, a potražnja za stanovima i poslovnim prostorima sve je veća, pa ne čudi podatak da cijena metra kvadratnog novoizgrađenog stana u našem gradu doseže i do 2.700 KM, a poslovnog prostora i do 5.000 KM.

Potražnja za novim stanovima u Trebinju sve je veća, a kupci su, osim Trebinjaca, i brojni građani drugih država, prvenstveno Srbije, ali i naših ljudi iz dijaspore.

Podaci iz registra cijena nepokretnosti Republike Srpske, do kojih je došao portala TrebinjeLive.info, kažu da je u prošloj godini u samom centru grada prodat poslovni prostor od 206 metara kvadratnih, koji je, prema nezvaničnim saznanjima, kupio jedan privrednik iz Trebinja, a platio ga je nešto manje od 1.000.000 KM.

Cijena kvadratnog metra koštala ga je oko 4.700 KM.

U ovoj godini u Trebinju će početi ili je u toku izgradnja više od 15 stambeno-poslovnih objekata sa oko 1.000 stanova.

Na portalu "nekretninetrebinje.com", koji je prvi portal ove vrste u istočnoj Hercegovini, svakodnevno se objavljuje nova ponuda stanova, zemljišta, poslovnih prostora, ali i kuća.

Prema analizi ovog portala, prosječna cijena novoizgrađenog stana u Trebinju je oko 2.200 KM, dok je cijena nenamještenog stana u starogradnji u prosjeku od 1.500 KM.

Cijena stana, odnosno poslovnog prostora, određuje se, prvenstveno, na osnovu lokacije na kojoj se gradi stambeno-poslovni objekat.


Komentari 0